GI PUTER - bez laktoze, pogodan za vegetarijansku i paleo ishranu - 16.04.2019.

Gi je prečišćeni puter koji je dugotrajnim kuvanjem na blagoj vatri oslobođen vode, mlečnih proteina, šećera. Gi ima idealan, izbalansiran odnos esencijalnih masnih kiselina. Po laboratorijskom izveštaju Centra za ispitivanje namirnica br. IG-S-82 Bio Špajzov gi sadrži 99.9% mlečnih masti i 0.09% vode, tačnije sadrži manje od 0.1% laktoze i drugih mlečnih proteina.

Gi ima blag, slatkast i orašast ukus.

Gi možete koristiti kao namaz, dodatak jelima a on je masnoća koja zbog svog čistog stanja podnosi veoma visoke temperature, do 190° C, te se zbog svojih jedinstvenih osobina preporučuje čak i za pečenje i prženje, jer se za razliku od ostalih masnoća ne raspada na visokim temperaturama i zadržava svoj prirodni ukus.

Organska testenina a’la Tružinski

U cilju dopune garanciji organske proizvodnje koja vodi računa ne samo o kvalitetu, već i zaštiti životne sredine, ali i promociji projekta “Organski most-Organic Bridge”, osmišljena je adekvatna nalepnice koja je dizajnirana da predstavlja kombinaciju logoa TERRA’S i naziva projekta. Potrošači organske hrane će je zapaziti na pakovanjima testenine Sabolča Tružinskog iz Njegoševa pored Bačke Topole (telefon 063 502 903, e-mail: abc@tippnet.rs) u specijalizovanoj prodavnici “Biokutak” u ulici Dimitrija Tucovića u Subotici, ali i u Novoma Sadu i drugim gradovima Vojvodine.

Tružinski je usavršio tehnologiju pravljenja 20-tak vrsta testenine (špageti, makaroni, tarana…) od celog zrna i od belog brašna spelte, a proizvodi i pakuje brašno i griz mleven na kamenu. Farmu karakterišu izuzetno neobična autohtona rasa – Podolsko goveče.

terras.org.rs/organska-testenina-ala-truzinski

Novo u ponudi: Napitak na bazi bilja - januar 2019.

Imamo odličnu vest za sve koji preferiraju raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života, biljni napitak blago zaslađen stevijom.
Imamo dva ukusa u ponudi:
-badem mango-marakuja
-ovas jagoda-banana

Ugostili smo učenike 7.c razreda OŠ "Đuro Salaj" - 21.11.2018.

"BIO KUTAK" je podržao projekat "Zdravo Rastimo" koji ima za cilj edukaciju učenika sedmih razreda o važnosti pravilne i uravnotežene ishrane, kao i bavljenja fizičkom aktivnošću.

"Shopping night" u petak u "Borovo" ulici - 06.07.2018.

Manifestacija "Shopping night" u ulici Dimitrija Tucovića održaće se u petak, 6.jula, u periodu od 18h do 22 časa. Uz dobru muziku i raspoloženje, sugrađane očekuju brojini popusti, nagradne igre, pokloni i druga iznenađenja u gotovo 30 lokala u ovoj ulici.

Bajmok u znaku Festivala "Glas anđela-Tijana Jurić" - 30.06.2018.

Pod sloganom "Kulturom protiv nasilja" u Bajmoku je održan četvrti Festival "Glas anđela - Tijana Jurić".

Centralno veče manifestacije, posvećeno anđeoskom glasu tragično nastradale devojčice, takmičenje dece do 16 godina u pevanju izvorne muzike, održano je sinoć na Sportskom centru u Bajmoku.

Udruženje "Čepom do osmeha" podržalo je ovaj festival napravivši prelep mozaik od čepova, čime je pokazalo da smo ujedinjeni u borbi protiv nasilja i negovanju kulture, tradicije i pravih vrednosti.

Održan 5. Kraljevski bal - humanost na delu 02.12.2017.

Sav prihod sa humanitarne predstave "Anya rajz - Crtež majke" namenjen je Lurko kući u Hajdukovu (Lurko na mađarskom znači nestaško, deran), u kojoj svakodnevno borave mališani, koji žive u teškim porodični uslovima i socijalno ugroženim sredinama. Kako bi im ulepšali dečije dane, glumci Dečjeg pozorišta Subotica su odigrali divnu predstavu sa kojom su oduševili sve prisutne u sali. Predstava je završena zajedničim plesom dece i glumaca na sceni. Nakon predstave, sve prisutne je u holu čekalo prigodno posluženje sa Kraljevskom tortom.

Manifestacija

5.Kraljevski bal - 1 5.Kraljevski bal - 2 5.Kraljevski bal - 3 5.Kraljevski bal - 4 5.Kraljevski bal - 5 5.Kraljevski bal - 6
Nove Hrono mešavine za hleb - novembar 2017.

1. Provence - Mešavina za integralni hleb 284 g
Sastojci: Ječmeno brašno, speltino brašno, ovseno brašno, majčina dušica, ruzmarin, majoran, origano, čubrica, himalajska so, soda bikarbona.

2. Italian - Mešavina za integralni hleb 284 g
Sastojci: Ražano brašno, ječmeno brašno, ovsene mekinje, majčina dušica, ruzmarin, bosiljak, majoran, himalajska so, soda bikarbona.

Novo u ponudi: Pahuljice bez glutena - oktobar 2017.

Pahuljice od heljde
Pahuljice od pirinča
Pahuljice od prosa
Pahuljice od graška

"Majica jedna, donacije vredna" - septembar 2017.

Čika Boca je udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece obolele i lečene od malignih bolesti. Na žalost, u Srbiji svake godine oko 350 dece oboli od neke vrste raka. Najčešći rak u detinjstvu je leukemija, što čini skoro trećinu slučajeva, a zatim slede rak mozga i kičmene moždine. Dečaci oboljevaju češće nego devojčice. Stopa preživljavanja u Srbiji je 70%. U razvijenim zemljama Evrope taj broj je 80%. Kod čak 95 odsto dece lečene od raka ostaju određene dugoročne posledice, od aritmija do raznih teških zdravstvenih problema, oštećenja organa, gubitak dela tela, spor ili usporen rast, gubitak vida i smetnje u razvoju.

Udruženje Čika Boca pruža roditeljima i obolelim mališanima psihološku i psihosocijalnu podršku, povezuje roditelje obolele dece, ali i daje sve neophodne informacije kada je lečenje od raka i oporavak u pitanju. Već godinama uspešno realizuje i nekoliko značajnih programa u cilju osnaživanja i rehabilitacije lečene dece na koju lečenje uvek ostavlja trajne posledice. Ti programi su "Povratak u školu", "Žive knjige", kao i kamp jedinstven u Srbiji "Mi možemo sve" namenjen deci lečenoj od raka, a za čije održavnje je trenutno neophodno prikupiti novac.
Udruženje se aktivno zalaže i bori za donošenje Nacionalne strategije za borbu protiv raka koja u Srbiji trenutno ne postoji.

Sredstva potrebna za rad udruženja vrlo su visoka i godišnje je Udruženju za osnovno funkcionisanje neophodno oko 3,5 miliona dinara. Rad i opstanak Udruženja Čika Boca zavisi isključivo od pomoći donatora, svaki prikupljen dinar je i više nego dobrodošao, a Vas pozivamo da se pridružite kampanji i postanete deo naše priče.

Posetite i sajt Udruženja Čika Boca www.cikaboca.org i saznajte zašto nam treba upravo Vaša pomoć.

Novo u ponudi: Testenina bez jaja, aditiva i aroma - 23.05.2017.

Testenina sa brašnom oraha
Testenina sa brašnom konoplje
Testenina sa brašnom badema
Testenina sa brašnom crnog kima
Testenina sa brašnom susama
Testenina sa brašnom kikirikija
Testenina sa brašnom lešnika

Novo u ponudi: pirinčana kaša bez glutena 04.05.2017.

Predstavljamo vam Rice Meal!

Rice Meal je prva pirinčana kaša na svetu koja ne sadrži gluten i veštačke arome. U sebi sadrži komadiće voća koji su prošli kroz proces liofilizacije, kako bi se zadržao prirodan ukus i nutritivna svojstva voća. Rice Meal je savršen doručak koji možete spremiti za samo 3 minuta.

Zahvalnica - 31.03.2017.

Dragi moji verni kupci, dobili smo zahvalnicu od udruženja ČEPOM DO OSMEHA, za uloženi trud, posvećenost, velikodušnost i plemenitu pomoć.

Nastavljamo sa humanitarnim radom! Jedan čep - jedan osmeh.

Novo u ponudi - 12.03.2017.

Hrono mešavine za hleb

Mešavine za brzo i jednostavno pripremanje ukusnog i zdravog hrono hleba. Sačinjena je od unapred odabranih kvalitetnih sastojaka bez dodatka aditiva, veštačkih boja i aroma. U pakovanju se nalaze svi potrebni sastojci. Potrebna vam je samo voda, činija i kašika za mešanje.

1. Gluten free - Mešavina za integralni hleb 284 g
Sastojci: Heljdino brašno, pirinčano brašno, himalajska so, soda bikarbona.

2. Mediteraneo - Mešavina za integralni hleb 284 g
Sastojci: Pšenično integralno brašno, speltino brašno, rogač, ruzmarin, lan, himalajska so, soda bikarbona, limunska kiselina.

3. Wellness - Mešavina za hrono hleb sa semenkama 284 g
Sastojci: Jedinstvena mešavina integralnog brašna od četiri vrste žitarica.

4. Aroma - Mešavina za integralni hleb 284 g
Sastojci: Pšenično integralno brašno, speltino brašno, aromatično bilje, korijander, anis, kim, majčina dušica, lan, himalajska so, soda bikarbona, limunska kiselina.

5. Classic - Mešavina za integralni hleb 284 g
Sastojci: Pšenično integralno brašno, ražano brašno, heljdino brašno, semenke susama, himalajska so, soda bikarbona, limunska kiselina.

KuponOk - 27.12.2016.

Želiš da dobiješ još više? Preuzmi besplatnu aplikaciju KuponOk iz Play prodavnice ili App Stora!
Pronađi kupone, specijalne ponude, akcije, dešavanja u Subotici i okolini, brzo i jednostavno.

Pokaži kupon na svom telefonu, i pritisni dugme Iskoristi kupon!

"ZDRAVO RASTIMO" - 14.12.2016.

DAN ZDRAVE ISHRANE održaće se 14.decembra 2016. od 16h do 19h u OŠ "Đuro Salaj".
Gosti će uživati u izložbi likovnih i foto radova učenika i nastavnika, kao i u ukusnim zdravnim napicima i poslasticama. Na kraju dana će biti premijerno prikazan film učenika škole.

Početak saradnje - 01.11.2016.

Nov proizvod - Mela Fruit VOĆNE PLOČICE - sirovo voće visokih bioloških vrednosti
- visok sadržaj sirovih biljnih vlakana
- antioksidansi, minerali - sporo oslobađajući ugljeni hidrati

UŽIVO, GOSTOVANJE NA TV "K23" - 04.11.2016.

Gostovanje u emisiji "Cukarin" kod Snježane Luetić.

SLAVIMO 5 GODINA!

U ponedeljak 31.oktobra, slavimo 5 godina postojanja!
Srdačno Vas očekujemo.

SVAKI ČEP JE BITAN - 27.09.2016.

Veoma sam srećna, zajedno smo sakupili pun džak čepova!
Hvala svima u ime dece kojima će akcija izmamiti osmeh na licu.
Akcija se nastavlja!

SAKUPLJAJTE ČEPOVE I POMOZITE DECI!

Humanitarno-ekološka akcija sakupljanja plastičnih čepova radi pomoći deci sa invaliditetom da im se omogući lakše funkcionisanje u obrazovanju
Čepove možete doneti u "BIO KUTAK"

Čepom do osmeha logo
Noć kupovine - 05.08.2016.

Noć kupovine u petak - u ul.Dimitrija Tucovića (Borovo ulica): Po treći put održava se "Shopping Night" u petak, 05. avgusta, od 18 časova do 22h u ul.Dimitrija Tucovića. Tim povodom, 20 radnji iz Borovo ulice, uključujući i specijalne goste ponudiće popuste, promocije i nagrade svojim posetiocima.

Majica jedna donacije vredna - Jun 2016.

U toku je humanitarna kampanja "Majica jedna donacije vredna" u kojoj se kupovinom majice sa promotivnom porukom i znakom Život - udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece, doniraju sredstva.
ŽIVOT je udruženje koje brine o dečici koja boluju od najtežih oblika retkih bolesti među kojima je i fatalna Batenova bolest. Reč je o dečici koja već nakon treće godine prestaju da govore i da hodaju, gube vid i svakodnevno doživljavaju mnogobrojne epileptične napade.Ova deca su prikovana za krevet i aparat sa kiseonikom, hrane se putem cevčice i potreban im je konstantan nadzor. Na žalost, ova dečica najčešće umiru između 8. i 12. godine.
Deca obolela od Batenove bolesti su 100%-ni invalidi. Udruženje Život ulaže velike napore kako bi pomoglo oboleloj deci i njihovim porodicama, jer adekvatna briga o ovim mališanima iziskuje mnogo novca. Udruženje prikuplja novac za nabavku lekova, enteralne hrane, pelena, aspiratora i koncentratora kiseonika, invalidskih kolica i mnogih drugih sredstava koja im mogu ublažiti svakodnevnu patnju. Među obolelim od Batenove bolesti bila je i mala Zoja koja je, na žalost, preminula u 8. godini. Upravo po njoj je i nazvan zakon koji će omogućiti brže dijagnostikovanje retkih bolesti u Srbiji.

"BIO KUTAK" je ugostio "Cvetiće" iz vrtića "Sanda Marjanović" - 06.06.2016.

Preko dvadesetak mališana i dvoje vaspitača posetilo je BIO KUTAK sa ciljem upoznavanja proizvoda i edukacije o pravilnom i zdravom načinu ishrane.
"Cvetići" su zainteresovano i pažljivo slušali, razgledali, i postavljali razna pitanja. Imali su priliku da otkucaju fiskalni račun i posluže kupca. Nakon prezentacije, usledila je zaslužena degustacija proizvoda.
Bilo je divno ugostiti naše drage "Cvetiće" , veoma su dobri i poslušni.

Pravilna ishrana je preduslov zdravog života.

"Subotička jeftina nedelja" 18 - 24.aprila 2016.

Čitavih nedelju dana, od 18. do 24. aprila, četrdesetak trgovaca, zanatlija, ugostitelja ponudiće vam svoju robu i usluge po nižim cenama i do 50%.
Ova ideja je rođena još davne 1930. godine i već tada je ujedinila mnoge zainteresovane da dva puta godišnje prodaju svoju robu i usluge po povoljnijim cenama.
Na zadovoljstvo Subotičana akcija kreće ponovo.
Jeftina nedelja znači jeftinu kupovinu tokom cele nedelje od 18 - 24. aprila uz veliki izbor usluga i proizvoda sa raznim popustima, gratis uslugama, nagradnim kuponima.
Promotivni kuponi će biti objavljeni 11. aprila u Vojvođanskoj Svaštari.

Srdačno Vas očekujemo!

"Nedelja brige o kupcima": Aronija sok AKCIJA 3 - 11.03.2016.

Lekovita svojstva aronije je teško nabrojati a da se neka od njih ne izostave ali ćemo navesti najpoznatija: podstiče cirkulaciju, pročišćava krv, ublažava glavobolju i migrenu, snižava povišen krvni pritisak, povoljno deluje na želudac i creva, zaustavlja proliv, popravlja imunitet organizma, sprečava razvoj virusnih i bakterijskih infekcija.

Posebno se ističe njen blagotvoran uticaj na žuc i jetru jer pročišćava i omogućava pravilniji rad ovih organa.

Važno je i reći da aronija reguliše pravilan rad i izlučivanje hormona štitne žlezde, kao i da reguliše rad pankreasa pa može biti korisna u lečenju dijabetesa (šećerne bolesti), pomaže u lečenju malignih oboljenja time što uništava ćelije raka.

Aronija još i podstiče zarastanje rana, usporava starenje organizma i kože, sprečava nastanak bora, štiti od UV zračenja.

Na kraju da kazemo da se aronija najčešće upotrebljava u sušenom obliku ili kao sok pa ukoliko u vrtu imate jedno prazno mesto nije loše da zasadite ovu biljku.

S obzirom na benefit koji pruža aronija, za Vas smo pripremili akciju u okviru nedelje brige o kupcima.

Uz svaki kupljeni Aronija sok 100% 700 ml po ceni od 730 din, dobijate za 1 din Aronija sok 100% 270 ml.

Čestitamo 8.mart Dan žena

Svim ženama želimo sretan 8.mart, da budu uspešne, zdrave i lepe.

Održan 3. Kraljevski bal - humanost na delu 20.02.2016

Sav prihod sa humanitarne predstave je bio namenjen našim malim sugrađanima iz školskog centra "Dositej Obradović" u Subotici. Glumci Dečjeg pozorišta su sa predstavom Mi-ši-ko i Mi-ši-san izmamili salve oduševljenja svih prisutnih u sali. Nastavilo se sa nastupom plesnog studija Mon Miraž koji su plesom i igrom pobrali sve simpatije prisutnih i napravili uvod u Kraljevski bal na koji su bili pozvani svi, da zajedno plešu i igraju na pozornici, i deca i roditelji i bake i deke. Prelepa slika nasmejanih roditelja i oduševljene dece ali i glumaca i plesača je nešto o čemu će se još dugo pričati.

NAJAVA DOGAĐAJA – TREĆI HUMANITARNI KRALJEVSKI BAL, SUBOTICA

Gradski odbor Subotica Udruženja Kraljevina Srbija po treći put organizuje manifestaciju humanitarnog karaktera - Kraljevski bal, koji će se održati 20.februara 2016 u Dečijem pozorištu u Subotici.
Samom balu će prethoditi predstava za decu, početak je u 17 časova.
Karte po ceni od 200 din. se mogu kupiti na blagajni Dečijeg pozorišta.
Prikupljeni novac će biti iskorišćen za pomoć školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“ za decu sa teškoćama u intelektualnom razvoju.

ZIMSKI POPUST - 20% 18.01-31.01.2016.

Za zimsko vreme čaj slovi kao idealni napitak. Zato smo Vam obezbedili 20% popusta na sve vrste čajeva (makrobiotički čajevi, rinfuzni i u filter kesicama) i na prirodne zaslađivače (stevija, eritritol, xilitol, kokosov šećer, šećer od šećerne trske, smeđi šećer, fruktoza, dekstroza, ječmeni slad, agave sirup, med za dijabetičare...).

Izlog zima

Uživajete uz šolju dobrog osvežavajućeg čaja!

Srećne Božićne i Novogodišnje praznike želi Vam "BIO KUTAK"

U telu zdravlje, u duši mir, budite zdravi i lepi na prirodan način.

Obradujte sebe i Vama drage osobe - popust na proizvode iz palete prirodne kozmetike
traje od 17.12.2015. do 07.01.2016.

Promocija prirodne kozmetike - 16.12.2015.

Promocija prirodne kozmetike Herbateria održava se u sredu, 16.decembra 2015. od 10 časova do 14h u ul.Dimitrija Tucovića 2. Tim povodom ponudićemo kupcima popust i poklon iznenađenja.

Noć kupovine - 07.08.2015.

"Shopping Night" održava se u petak, 07.avgusta 2015. od 18 časova do 22h u ul.Dimitrija Tucovića. Tim povodom ponudićemo kupcima popust od 5% do 30%, promociju i konsultaciju prirodne kozmetike Herbateria (letnji program: gel protiv komaraca, kakao buter, prirodni deo-stick...) i tombolu.

Noć kupovine - 03.07.2015.

Noć kupovine u petak - u ul.Dimitrija Tucovića (Borovo ulica) Prvi put "Shopping Night" održava se u petak, 03.jula, od 18 časova do 22h u ul.Dimitrija Tucovića. Tim povodom, 26 radnji iz ulice, uključujući i "BIO KUTAK" ponudiće popuste, promocije i nagrade svojim posetiocima.

Majica jedna donacije vredna - Maj 2015.

U toku je humanitarna kampanja "Majica jedna donacije vredna" u organizaciji BOOST TEAM DOO iz Novog Sada, u kojoj se kupovinom majice sa promotivnom porukom i znakom Udruženju za buloznu epidermolizu DEBRA doniraju sredstva.
DEBRA, društvo obolelih od bulozne epidermolize brine o svim obolelima i njihovim porodicama iz Srbije.
Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može stvoriti novi plih, novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova previjanja, začuđene poglede, bol, hirurške zahvate, znači stalnu zavisnost, pomoć, negu i pratnju drugih. Zato obolele često nazivamo "Deca leptiri". Bebe se rađaju sa ovom bolešću, a većina su 80- 100%- tni invalidi već nakon nekoliko godina života. U Srbiji trenutno ima 50- tak obolelih od EB-a (uglavnom deca i mladi, jer im je zbog bolesti životni vek bitno smanjen).
DEBRA ulaže velike napore kako bi pomogla oboleloj deci i njihovim porodicama.
Najviše se zalaže za prikupljanje finansijskih sredstava za konstantnu nabavku i slanje zavojnog materijala obolelima, odgovara na sve ostale individualne potrebe članova, te pomaže kod ugovaranja pregleda i potrebnih zahvata.

HUMANITARNA AKCIJA - 07.02.2015.

Udruženje Kraljevina Srbija G.O Subotica u saradnji sa Dečjim Pozorištem i osnovnom baletskom školom Raičević organizovala baletku predstavu "Žizela" humanitarnog karaktera za pomoć u lečenju naših malih sugrađana iz Udruženja "PLAVO SRCE", koja boluju od dijabetesa. Održan je i 2. dečji kraljevski bal sa prigodnim posluženjem nakon predstave. Vršnjacima se obratila i desetogodišnja Biljana Stojković za koju je bila namenjena prošlogodišnja humanitarna akcija.